Ιατρικά θέματα: θεραπεία για τη χρόνια αυπνία

Standard

Επιστήμονες σκίζουν τα πτυχία τους.  Ο περίφημος καθηγητής Ροδόλφος Σοπενάουερ και ο κάτοχος βραβείου Νόμπελ Γκερντ Μύλλερ δηλώνουν απογοητευμένοι που οι δεκαετίες έρευνάς του πάνω στο ζήτημα της χρόνιας αυπνίας δείχνουν να έχουν πάει στράφι.

Ο καθηγητής Σοπεναόυερ δήλωσε:  «Είναι πλέον ατελέσφορο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.  Είναι γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζελος μπορεί να κοιμήσει τον οποιονδήποτε με την ακατάσχετη παπαρολογία του.»  Ο βραβευμένος κύριος Μύλλερ συμπλήρωσε: «Η πρόσφατη επιστολή του Βενιζέλου στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ είναι η ταφόπλακα στην καριέρα μου.  Αναχωρώ για Θιβέτ με σορτσάκι και σαγιονάρα.  Θα τρώω χαρούπια και θα πίνω νερό της βροχής«.  Στην προσπάθεια τους να διαβάσουν στον ρεπόρτερ μας σχετικά εδάφια της επιστολής Βενιζέλου, οι κ.κ. Σοπενάουερ και Μύλλερ, έπεσαν ξεροί.  Οι φίλοι αναγνώστες ας διαβάσουν τα παρακάτω αποσπάσματα της επιστολής με δική τους – αποκλειστικά – ευθύνη.

Οι θρησκευτικές μας αντιλήψεις ως προσώπων δεν μπορούν να επηρεάσουν, από ένα σημείο και μετά, τις επιλογές της ευρωπαϊκής και εθνικής έννομης τάξης και το εύρος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που οφείλουν πολλά στο Χριστιανισμό, αλλά κινούνται πλέον σε μια παγκόσμια σφαίρα αξιών πολλαπλών προελεύσεων και επιρροών μέσα σε μια πλουραλιστική διεθνή κοινωνία. Η εθνική μας ταυτότητα και η ορθόδοξη παράδοσή μας δεν κινδυνεύουν αλλά επιβεβαιώνονται μέσα στο περιβάλλον αυτό χωρίς να θίγεται όμως κανένας άλλος.

Τέλος, επιτρέψτε μου να αγνοήσω, για λόγους αναγόμενους στο σκληρό πυρήνα της ύπαρξης μου, την άτυχη απειλή ότι «θα αποστερηθούμε de facto ως πρόσωπα την χάρη και την ευλογία του Δικαιοκρίτου Κυρίου». Η αποστροφή αυτή θεωρώ ότι είναι απλώς σχήμα λόγου και όχι επισκοπική θέση που αξιώνει θεολογική και εκκλησιολογική θεμελίωση

Αφήστε την παραγγελία σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s