Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κοντά στο λαό και τα προβλήματά του

Standard

Συγκινητικές και πολυσήμαντες οι πρόσφατες παρεμβάσεις του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.  Πρόσφατα, στη Ζάκυνθο, ερωτηθείς από τοπικούς ψαράδες για το πώς βλέπει τα πολιτικά, με λιτό και απέριττο τρόπο, με Τράγκειο αυθορμητισμό, θα λέγαμε, και Ψινάκειο μπρίο και γυαλί ηλίου, από το κατάστρωμα μιας σεμνής σκούνας, είπε ένα μεγαλοπρεπές «Σκατά».

 

Αναθάρρησε ο απλος Έλληνας που στενάζει κάτω από την καλογυαλισμένη μπότα της Τριοκανής Κατοχής.  Με αγωνία ο λαός άρχισε να προσβλέπει στον βασιλέα για την σωτηρία της πατρίδας. «Είναι ένας από μας!«, σκέφτηκε ο Έλληνας που νιώθει το C. sativus του ΕΝΦΙΑ να διατρέχει την όπισθεν οπή του.  «Μας αγαπά και θέλει το καλό μας!  Θέλει να μας σώσει από τους αλήτες πολιτικούς!«.  Χαρούμενα πρόσωπα φάνηκα στα καφενεία όλης της χώρας.  Προφανώς, είμαστε πλέον προ συγκλονιστικών δράσεων του τέως που θα ανατρέψουν τα δεδομένα και θα συνεπάρουν τα πλήθη.

Και πράγματι!  Συνετός ων ο τέως, κατάλαβε ότι αγώνας δίχως γκλάμουρ είναι μαρτίνι χωρίς θρούμπα.  Έτσι, πριν καταλάβει τα ανάκτορα και ανακυρήξει κυβέρνηση όλων των ταλέντων για την Εθνική Σωτηρία, έκανε μία στάση στο γνωστό εξοχικό κέντρο «Μητρόπολη Αθηνών», το οποίο άνοιξε εκτάκτως και για μία μόνο παράσταση με τον τέως και την οικογένειά του σε ρόλο γκεστ σταρ, ενώ στο πάλκο ο γνωστός αρχοντορεμπέτης Ιερώνυμος τραγούδησε ειδική ευχή για υγεία και μακροημέρευση του βασιλικού ζεύγους παρουσία λαικής ορχήστρας και λουλουδούδων.

Στο τέλος του ριμέικ του προ 50ετίας γάμου, μοιράστηκε κόλλυβο.  Ο εργασιομανής τέως αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση για να εργασθεί εργωδώς για την Ανάσταση του Έθνους. Αμήν!

Αφήστε την παραγγελία σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s